Simpozionul Naţional ”Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești”, BACStud2016

Simpozionul Naţional ”Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești”, BACStud2016, desfăşurat ca eveniment satelit în cadrul celei de-a 6-a ediţii a conferinţei IEEE-ICCCC2016, în perioada 11-13 mai la Oradea şi Băile Felix, a fost o adevărată sărbătoare studenţească.

BACStud2016 s-a înscris în logica și practica învățământului centrat pe student, ca o continuare a implicării studenților în proiecte, mobilități și activități antreprenoriale.
Scopul acestui simpozion, acela de a crea un mediu de întâlnire prietenos, o punte de legătură între studenții și cadrele didactice îndrumătoare cu preocupări similare, din toată țara, dar şi cu extindere internaţională, în vederea unor colaborări viitoare, a fost atins pe deplin.
Invitaţi de onoare ai simpozionului, precum acad. Florin Gheorghe Filip, membru titular al Academiei Române, distinsa domnă prof. univ. dr. Ioana Moisil, nepoata marelui Grigore C. Moisil şi domnul ec. George Ofrim, patron al fabricii de mobilă ARCER şi a Hotelului Gădina Morii din Sighetu Marmației, reprezentat la simpozion de fiul dânsului, au contribuit la ridicarea prestigiului ştiinţific al BACStud2016.
Un număr de 88 de lucrări științifice acceptate şi distribuite pe 7 secțiuni de lucru, peste 120 de cadre didactice, studenţi şi elevi cu afilieri din 9 universități din țară, din 4 colegii și școli din Oradea, un colegiu din Danemarca, la care s-a mai adăugat Secţiunea aplicaţii practice-demonstrative, simulări şi “EXPO_BACStud 2016”, la care au participat peste 15 instituții și firme locale, este un bilanț care a contribuit la succesul acestui simpozion. La toate acestea se mai pot semnala Concursul de exerciţii demonstrative şi expoziţie de proiecte tehnice elaborate de studenţi, turul oraşului Oradea, cinele festive, una dintre acestea fiind o seară românească, activităţile de agrement şi sportive din Băile Felix în care au avut loc concursuri de înnot cu premii şi…nu în cele din urmă, surpriza organizatorilor de a le oferi participanţilor doritori un weekend, în continuarea programului BACStud, pe miraculoasa Vale a Arieşului.
Toţi participanţii la BACStud 2016 au primit diplome de premiere, de participare, cărţi oferite de către specialiştii pe diversele domenii.
BACStud2016 a demonstrat, dincolo de mesajul ştiinţific, cu multiple valenţe instructiv-educative, forţa unităţii colectivelor înfrăţite. Felicitări celor două universităţi orădene surori, Universitatea Agora (organizatorul principal) şi Universitatea din Oradea (coorganizator, prin intermediul CCSISEO), înfrăţite în toată puterea cuvântului, programul şi scopul lor fiind aceleaşi; iar, reuşita este rodul muncii şi responsabilităţii comune, al celor două colective de cadre didactice şi studenţi care au acţionat cu multă dăruire, în mod unitar.

Felicitări, de asemenea, tuturor participanţilor şi premianţilor!
Vă aşteptăm cu mare drag la BACStud 2017!