Workshop 2016 - Creşterea eficienţei energetice la consumatori industriali şi casnici

În perioada 11-13 mai 2016 la Oradea şi Băile Felix a avut loc workshop-ul studențesc “Creşterea eficienţei energetice la consumatori industriali şi casnici”, workshop desfășurat sub egida Centrului de creaţie ştiinţifică şi inovare al studenţilor energeticieni orădeni (CCSISEO) din cadrul Departamentului de Inginerie Energetică al Facultății de Inginerie Energetică și Management Industrial de la Universitatea din Oradea.
La worksop au participat studenţi însoţiţi de cadre didactice de la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad,Universitatea Politehnica Timişoara/Facultatea de Inginerie Hunedoara, Universitatea din Petroșani, Universitatea “Eftimie Murgu” Resiţa, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea ”Constantin Brâncuși” din Tg-Jiu, Universitatea din Oradea.
Participanţii au avut parte de un program al workshop-ului foarte vast, după cum urmează:
- Miercuri, 11 mai 2016, a avut loc primirea participanţilor în Băile Felix, apoi înregistrarea participanţilor şi dechiderea oficială a workshop-ului în Biblioteca Universităţii din Oradea, după care au urmat vizite în laboratoare de cercetare ale universităţii; în cadrul acestor vizite, de un real ajutor, prin explicaţiile oferite, au fost colegii de la Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică, prof. univ. dr. ing. Vesselenyi Tiberiu, conf. univ. dr. ing. Buidoş Traian, şef lucr. dr. ing. Moldovan Ovidiu, dr. ing. Setel Aurel de la Centrul Naţional de Cercetări Geotermale, cărora le adresăm călduroase mulţumiri. În continuare a urmat o secţiune organizată în jurul unei mese rotunde pe tematica creşterii eficienţei energetice. Invitaţi în cadrul mesei rotunde au fost specialişti în domeniu din mediul economic şi cadre didactice universitare.
- Joi, 12 mai 2016, a cuprins un concurs de idei reliefate prin proiecte elaborate de către studenţi, precum şi exerciţii demonstrative şi o expoziţie de proiecte tehnice, cele mai bune idei şi exponate realizate de către studenţi fiind premiate cu diplome şi cărţi tehnice de specialitate; în cursul după-amiezei a urmat un tur al oraşului Oradea, urmat de o cină festivă.
- Vineri, 13 mai 2016, a avut loc o secţiune de tip Knowledge Café centrată pe tematicile: Casă pasivă independentă energetic şi Atragerea de fonduri europene în domeniul eficienței energetice.
Programul a continuat cu activităţi sportive şi de agrement în staţiunea Băile Felix.
Workshop-ul a fost de bun augur, participanţii fiind extrem de interesaţi de fiecare moment din cadrul evenimentului. Graţie invitaţilor, participanţilor, organizatorilor, workshop-ul a atins un nivel ştiinţific ridicat!
Felicitări tuturor participanţilor la workshop-ul studențesc “Creşterea eficienţei energetice la consumatori industriali şi casnici”!